Over ons Nieuws en publicaties Nieuws Laatste nieuws Start verhuur Urban!

Start verhuur Urban!

Leestijd: 2 min

Goed nieuws voor studenten die een woning in Nijmegen zoeken! Op 21 februari 2024 start de verhuur van Urban! Urban is het gebouw van SSH& op NDW21. Het complex heeft 79 zelfstandige studentenstudio’s van 20 m2 en is beschikbaar voor huidige huurders en (nog) niet-huurders van SSH&. Volgens de huidige planning wordt Urban in april opgeleverd.

NDW21
NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21) is de nieuwe stadsbuurt in de Nijmeegse wijk Winkelsteeg waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten. Een wijk waar iedereen welkom is en waar mensen oog hebben voor elkaar. Hier werken woningcorporaties Talis, Woonwaarts, Portaal en SSH& aan zo’n 500 flexibele, duurzame woningen, die na twintig jaar een nieuwe bestemming krijgen.

Start verhuur vriendenwoningen
Vanaf volgende week starten we met de verhuur van Urban. Dit doen we gefaseerd. Eerst adverteren we vijftien woningen aan vijf groepjes van drie vrienden. Er komen daarom vijf advertenties op de site: één per setje van drie studio's. De voorselectie is op basis van loting. Na de loting sturen de winnaars een motivatieformulier en de gevraagde documenten toe en daarna volgt een intakegesprek. Is het een match? Dan sluiten we een huurcontract af.

We verhuren de eerste woningen op deze manier, omdat NDW21 een buurt in opbouw is, in een gebied in ontwikkeling. We willen vanaf het begin aan een gemeenschap bouwen. We vragen dus aan de vriendengroepen om hierin een actieve rol te spelen. Zij zijn er straks om de rest van de huurders welkom te heten in het gebouw en in de wijk.

Vervolg verhuur
Zodra de 'vriendenwoningen' zijn vergeven, verhuren we de overige studio's via loting. Houd daarvoor onze aanbodpagina in de gaten. Zowel huurders als niet-huurders kunnen op deze advertenties reageren. Er geldt géén reisurgentie. Een aantal van de woningen zijn bestemd voor studerende statushouders.

Nieuwe huurders kunnen in april naar hun studio verhuizen.

Meer informatie over de nieuwe wijk, Urban en het verhuurproces vind je op www.NDW21.nl of op onze website.