SSH& neemt deel aan 8e editie Student Energy Race

Publicatiedatum: 23-08-2019

Dit jaar doet SSH& opnieuw mee aan de landelijke Student Energy Race. Dit is een leuk evenement waar studenten prijzen winnen, geld besparen en ook nog iets moois doen voor het milieu! Het is al weer de 8e editie van de Student Energy Race!

De Student Energy Race wordt georganiseerd door studenten, voor studenten. Studentenvereniging Minerva uit Leiden is er 8 jaar geleden mee begonnen. Inmiddels is de race actief in zes verschillende studentensteden: Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Delft, Leiden en  Deventer. De race staat in het teken van energie besparen. In de periode van november t/m februari (het stookseizoen) racen studentenhuizen tegen elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen. Winnaar is het huis dat de meeste energie bespaart of de kleinste voetafdruk heeft. De afgelopen jaren bespaarden de deelnemende huizen gemiddeld maar liefst 34,6%. Het record staat op maar liefst 66% door de winnaars van afgelopen jaar uit Nijmegen!

Wat kun je verwachten?
Tijdens leuke bijeenkomsten en een workshop in je huis krijg je handige tips en tricks om energie te besparen. Daarnaast ontvangt ieder huis een energybox met energiebesparende gadgets en krijg je updates via een app, facebook en instagram. Wist je dit bijvoorbeeld: Iedere centimeter ijslaag in een vriezer kost 50% meer energie!

What’s in it for me?
Behalve dat de race goed is voor het milieu, bespaar je energie en dat scheelt in de servicekosten en dus in je portemonnee. En je kunt leuke prijzen winnen, zoals een van de vele maandprijzen, of een hoofdprijs voor de kleinste voetafdruk en natuurlijk de hoofdprijs voor het winnende huis met de meeste besparing (hoe klinkt bijvoorbeeld een geheel verzorgd weekendje weg met je huisgenoten?). Vorig jaar is in Nijmegen gemiddeld € 360,- per deelnemend huis bespaard, goed voor gemiddeld zo’n € 70,- per persoon. Daar kan je leuke dingen mee doen! Tegelijk werd hiermee 5.400 kg CO² bespaard, dat staat gelijk aan 274 bomen.

Aanmelden
De panden en/of complexen van SSH& die voor deze race in aanmerking komen hebben inmiddels bericht van ons gehad. Voor vragen mag je met ons bellen. Verder vind je uiteraard ook informatie op de Facebookpagina van de Student Energy Race.

Filmpje
De Student Energy Race heeft ook een filmpje gemaakt! 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden