Geen objecten gevonden

Eerste bewoners van studentencomplex Nestor ontvangen coronaproof sleutel

Publicatiedatum: 26-02-2021

Altijd een bijzonder moment voor bewoners en voor ons: de oplevering van een nieuw studentencomplex. Vandaag ontvingen de eerste bewoners van Nestor de sleutel van hun studentenwoning. Gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland overhandigde een symbolische 1,5 meter lange sleutel aan Koen Stoetman, de allereerste bewoner. Met Nestor heeft Nijmegen er 159 studentenkamers bij. Een mooie aanwinst voor de stad waar een grote behoefte is aan studentenwoningen.

 “Wonen op de campus, in zo’n prachtig pand, wie wil dat nou niet”, aldus SSH&-directeur Kees Stunnenberg anderhalf jaar geleden bij de start van de verbouwing. “We zijn trots dat het ons nu gelukt is bijna 160 studenten een mooie woonplek te geven.”

Woningen en kamers

Hazenberg Bouw verbouwde in opdracht van SSH& de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Grooteplein in Nijmegen. Het gebouw ligt op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit, een voor studenten unieke locatie. Nestor telt 156 zelfstandige studio's en 3 kamers met gedeelde voorzieningen. 

Duurzaam hergebruik

Met de investering die wij doen, krijgt het gebouw zijn oorspronkelijke woonfunctie weer terug. Tijdens de verbouwing zijn de woningen geïsoleerd, de daken kregen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc. De karakteristieke uitstraling van het gebouw in vroege Bossche stijl, bleef behouden.

Bijdrage provincie

We realiseerden de nieuwe studentenwoningen dankzij de SteenGoed Benutten regeling van € 500.000 van de Provincie Gelderland. De provincie wil hiermee helpen om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. Peter Kerris: ”Er is een enorme woningnood in Nijmegen, de hoogste zelfs van Nederland. Vooral starters en mensen met een kleine beurs hebben heel veel moeite met het vinden van woonruimte. Dat hier nu 160 plekken voor studenten zijn gerealiseerd is geweldig, dat was in mijn studietijd wel anders! Nestor maakt dat studeren in Nijmegen voor 160 studenten een onvergetelijke ervaring wordt. De provincie Gelderland is er trots op hieraan te hebben bijgedragen”.

 

Deel deze pagina