Eerste bewoners nieuwe woningen Heidepark ontvangen sleutel

Publicatiedatum: 03-05-2021

Complex Heidepark is uitgebreid met een derde verdieping. Vandaag krijgen de eerste bewoners de sleutel uitgereikt van de nieuwe duurzame studentenwoningen die bovenop het complex zijn gerealiseerd. Studenten Adinde Koree en Kirsten Westenberg ontvangen de sleutels en welkomstcadeaus uit handen van Wilbert Huijskens en Ko Roelofs, klantbeheerders bij SSH&. Vanaf de derde verdieping vanuit de ramen van de kamers waar Adinde en Kirsten komen te wonen!

 

De nieuwe woonlaag telt in totaal 35 zelfstandige appartementen. Ook zijn nog twee extra woningen gerealiseerd binnen het bestaande complex. Hiermee telt Heidepark in totaal 143 woningen. De 37 nieuwe studentenwoningen zijn een mooie aanwinst voor Nijmegen waar een grote vraag is naar studentenkamers.     

Grote energielabelsprong 
aast de uitbreiding is complex Heidepark, dat in 1981 is gebouwd, ook grondig gerenoveerd en verduurzaamd door aannemer De Variabele. De ventilatoren van het ventilatiesysteem zijn vervangen en de vloer, buitenmuren en het dak zijn geïsoleerd. Tevens is het complex voorzien van 70 extra zonnepanelen. De duurzaamheidsmaatregelen leveren een grote energielabelsprong op. De bestaande woningen gaan van energielabel E naar energielabel A. Ook de nieuwe woningen hebben allen een label A. Dit is niet alleen goed voor het wooncomfort, maar ook voor het milieu. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij SSH&. Onze ambitie is om in 2045 een CO2-neutrale vastgoedvoorraad te hebben.

Moderne look
Naast renovatie en duurzaamheidsmaatregelen is ook de uitstraling van Heidepark van binnen en buiten flink verbeterd. Hiermee past het complex mooier in de omgeving en blijft Heidepark aantrekkelijk voor toekomstige studenten. De bestaande gevels en die van de extra verdieping zijn één geworden door de metalen bekleding en kaders om de kozijnen. Het bestaande gevelmetselwerk is in een lichte kleur geschilderd. Ook zijn de gevelkozijnen vernieuwd. De muren in de gangen zijn voorzien van een nieuwe frisse kleur, de vloerbedekking is vervangen en er is een bijeenkomstruimte ingericht.

Dank aan onze bewoners
De bewoners konden tijdens de verbouwingswerkzaamheden in Heidepark blijven wonen. Om te studeren konden ze gebruik maken van de studieruimtes op het nabij gelegen complex Boeckstaetehof. “We hebben de overlast zoveel mogelijk beperkt, maar verbouwen zonder overlast is helaas onmogelijk. Vooral in deze coronatijd, waar veel studenten noodgedwongen thuis zitten, is het zeker niet altijd gemakkelijk geweest. Ik wil alle bewoners van Heidepark graag bedanken voor hun begrip en medewerking. Ik heb grote waardering voor de wijze waarop ze hiermee zijn omgegaan in deze moeilijke tijd”, aldus Kees Stunnenberg, directeur-bestuurder.    

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden