Ons verhaal

Zo begon het

Onze geschiedenis gaat terug naar 1950. In dat jaar richt Pater B. van Ogtrop de Stichting Universiteitshuis op. Van Ogtrop was verbonden aan de Rooms Katholieke Universiteit in Nijmegen en wilde het groeiend aantal studenten zonder rijke ouders helpen aan een goede kamer.
De Universiteit telt dan 1.250 studenten, maar groeide sterk. Ook in andere universiteitssteden ontstonden in die periode de eerste studentenhuisvesters.

In 1958 veranderde onze naam naar Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSHN) en werden we gefinancierd door de Universiteit. Studentenhuisvesting werd destijds gezien als een universitaire taak.

SSHN kocht vooral stadspanden in de populaire wijken Nijmegen Oost en Bottendaal en het centrum van Nijmegen voor verschillende disputen.

Groei

De Universiteit groeit en dus waren er meer kamers nodig. In 1963 bouwde SSHN haar eerste grote complex, namelijk Jacob Canisstraat. We bouwden daarna stevig verder met de bekende complexen Galgenveld, Hoogeveldt en Vossenveld. SSHN telt dan ruim 3.000 kamers. De Universiteit is inmiddels ook gegroeid naar 15.000 studenten. 

In 1978 besluit het kabinet Den Uyl dat studentenhuisvesting niet langer valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Vanaf dat moment is SSHN een zelfstandige niet-winstbeogende instelling.

Eind jaren 70 neemt ook het aantal HBO studenten toe. Zij konden vanaf 1979 ook terecht bij SSHN.

Door de bouw van negen nieuwe complexen groeien we tussen 1979 en 1986 door naar 4.200 kamers. Daarna werd er vooral gerenoveerd.

In 1990 wordt SSHN officieel een woningcorporatie.

Nieuwe kamernood na 2000

Na een periode van relatief weinig groei, komt de kentering na 2000. De RU groeit door en ook de HAN telt steeds meer studenten. De vraag naar kamers groeit mee. SSHN bouwt complex Sterrenbosch op de campus, wat in feite het startsein is voor een grote bouwstroom. Daarna volgden de Gouverneur, Orion, Talia en Mariënbosch.

De prestatieafspraak met de gemeente Nijmegen, om tussen 2010 en 2014 1.250 nieuwe kamers te realiseren, werd gehaald.

Steeds internationaler

Het aantal internationale studenten groeit sterk bij de Universiteiten. SSHN begint met het verhuren van gemeubileerde kamers aan internationale studenten. Het aantal kamers groeit elk jaar.  

Op naar Arnhem

De HAN en de gemeente Arnhem vroegen ons in 2012 om de stap naar Arnhem te wagen. Er is daar geen grote kamernood, maar de markt is versnipperd en kent te weinig woonkwaliteit. Er was vooral behoefte aan kamers voor internationale studenten. SSHN nam de uitdaging aan en ging aan de slag. We begonnen met twee huurpanden en leverden in 2016 ons eerste eigen (gekoppelde) pand op aan de Rijnkade en het Eusebiusplein.
In 2017 volgde de oplevering van Helix, een grootschalige transformatie van een kantoorpand tot 294 nieuwe kamers.

Net als in Nijmegen zijn wij nu ook in Arnhem dé studentenhuisvester.

Van SSHN naar SSH&

Met onze stap naar Arnhem veranderde in 2016 ook onze naam. Het klinkt bekend en toch is het net even anders. Nijmegen & Arnhem. Het &-teken straalt ook samenwerking uit. Want wonen als student is meer dan alleen het huren van een kamer. Wij leveren de kamer & de student maakt er een mooie tijd van. Onze nieuwe naam is aangevuld met een sterke pay-off: ‘Hier wonen studenten’, en zo is het!  

SSH& - Hier wonen studenten

We zijn er voor studenten die op kamers willen. Studenten die een eigen plek zoeken, een thuis tijdens de studententijd. En met veel plezier kort of lang in Nijmegen of Arnhem willen wonen.    

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden