Wat is de opleverprocedure?

Je hebt je huurcontract opgezegd. Wat moet er nu nog gebeuren?

Afspraken/Oplevering

Vooropname
Binnen twee weken nadat je je huur via Mijn SSH& - ik huur opzegde,  is de eerste controle (vooropname) van je woning. De beheerder komt bij je langs en vertelt wat wij van je verwachten bij het opleveren van je woning. Je woning hoeft op het moment van de vooropname niet leeg te zijn. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij deze controle. Ben je niet aanwezig? Dan ben je automatisch akkoord met het betreden van je kamer door de beheerder. 
 
Eindopname
Uiterlijk op de einddatum voor 12.00 uur is de eindopname. Tijdens deze opname moet je woning wel leeg en schoon zijn. Ook lever je dan de sleutels in bij je beheerder.

Tijdens de vooropname maak je, samen met je beheerder, een afspraak hiervoor. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij deze controle. Ben je niet aanwezig? Dan ben je automatisch akkoord met het betreden van je kamer door de beheerder. 

Woning niet in orde?
Is je woning niet in orde? Dan brengen wij kosten in rekening. Dit noteert de beheerder bij de eindopname. SSH& bepaalt welke kosten je betaalt om je woning weer in goede staat te brengen. Als blijkt dat wij werkzaamheden moeten uitvoeren waardoor we de woning niet aansluitend kunnen verhuren, dan betaal je ook de huurderving.

Spullen ter overname
Gaf je bij je huuropzegging aan dat je spullen ter overname hebt? Denk aan je bed, een kast of vloer. We geven je contactgegevens door zodra een nieuwe bewoner bekend is.
Kom je tot een deal met de nieuwe bewoner? Zorg er dan voor dat je tijdens de voor- of eindopname kunt aantonen dat de nieuwe huurder spullen overneemt. 

Schoonmaak
Wij verwachten dat je je woning achterlaat zoals je deze destijds aantrof. Hieronder een overzicht van wat je moet doen:

  • Woning
    Als je de woning verlaat, laat je deze schoon en zonder je spullen achter. Maak alles goed schoon en stofvrij. Stofzuig je woning en maak je badkamer/wastafel (indien aanwezig) ook schoon. Denk ook aan het schoonmaken van de ramen aan de binnenkant.
  • Keuken
    Etenswaren, keukenspullen ed. haal je uit de keuken en je laat deze schoon achter.
  • Badkamer
    Maak je badkamer goed schoon en verwijder ook hier je eigen spullen.

Inleveren sleutels
Op je laatste huurdag lever je je sleutels uiterlijk vóór 12.00 uur in bij jouw beheerder of  vervanger. Doe je dit niet, dan brengen wij kosten in rekening.

Automatische incasso
Betaal je via automatische incasso? Geen zorgen, deze is beëindigd.

Adreswijziging gemeente
Verhuis je binnen de gemeente Nijmegen of Arnhem? Geef je adreswijziging door aan de gemeente. Dit doe je via de site van de gemeente Nijmegen of gemeente Arnhem.  Verhuis je naar een andere gemeente? Schrijf je dan in bij die gemeente. Je hoeft dit niet te melden bij de gemeente Nijmegen of Arnhem. 
Het doorgeven van je nieuwe adres is belangrijk voor een eventuele uitwonende beurs en huurtoeslag.

Nieuw adres doorgeven Entree
Sta je ingeschreven bij Entree? Wijzig je adres dan via Entree.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden