Ik ben eerstejaars

Van inschrijven tot huurcontract

Zoek je een studentenkamer in Nijmegen of Arnhem? Dan ben je bij SSH& aan het juiste adres! Om een kamer bij ons te bemachtigen, doorloop je een aantal stappen.

Stap 1 – Schrijf je in bij SSH& als woningzoekende

Wij wijzigen per 1 juli 2020 de manier waarop wij kamers verdelen. Aanmelden is daarom tot 1 juli 2020 helaas niet mogelijk. Op onze website lees je meer over onze nieuwe regels.

Stap 2 – Reageer op ons woningaanbod

Elke donderdag vanaf 12.00 uur staan de vrijkomende kamers online. Je kunt reageren op maximaal twee kamers per week door woonbonnen toe te voegen. Zie je een leuke kamer? Log dan in op ons woningzoekenden-portaal (Mijn SSH& - ik zoek) en reageer.

Tot dinsdag 12.00 uur staat het aanbod online. Uiterlijk woensdagochtend om 12.00 uur staat de uitslag op onze website. Je kunt ook inloggen op Mijn SSH& - ik zoek om te zien op welke plaats je bent geëindigd.

We wijzen de kamer toe aan de woningzoekende met de langste inschrijftijd.

Voorrang voor eerstejaars
Ben je eerstejaars in Nijmegen of Arnhem? Dan heb je voorrang op bepaalde kamers. Je ziet in de advertentie of je als eerstejaars voorrang krijgt. Reageren er meer eerstejaars op een kamer? Dan wijzen wij de kamer toe aan de eerstejaars met de langste inschrijftijd.

Voorrang voor eerstejaars met twee uur (of langer) reistijd
Ben je eerstejaars en reis je langer dan twee uur met het openbaar vervoer (enkele reis, van je dichtstbijzijnde centrale treinstation tot aan station Nijmegen centraal)? Dan krijg je reisurgentie en dus voorrang op bepaalde kamers. Je ziet in de advertentie of je als eerstejaars voorrang krijgt. Tot en met 31 december van je eerste studiejaar houden we rekening met reisurgentie. Reageren er meer eerstejaars met reisurgentie op een kamer? Dan wijzen we de kamer toe aan de eerstejaars met reisurgentie met de langste inschrijftijd.

Afgewezen voor een kamer
Is je woonbon afgewezen? Dan voldoe je niet aan de voorwaarden voor die kamer. Wij wijzen je reactie dan af. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld:

  • Je bent ouderejaars en je reageert op een eerstejaars kamer.
  • Je bent eerstejaars en je reageert op een eerstejaars kamer maar je hebt geen reisurgentie. Studenten met reisurgentie hebben tot en met 31 december van het eerste studiejaar voorrang op de kamers. Je mag als eerstejaars wel reageren als je geen reisurgentie hebt, als er geen reactie is van een student mét reisurgentie kom je namelijk wél in aanmerking maar tot november is die kans erg klein.

Stap 3 – Sluit je huurcontract met SSH&

Yes! Je hebt de kamer gekregen die je wilde! Je ontvangt dan van ons een mailtje met alle informatie en wat je precies moet doen. We vragen je om een geldig studiebewijs te uploaden. Check wat wij verstaan onder een geldig studiebewijs onze site.

Hebben we je documenten gecontroleerd en goedgekeurd? Dan bieden we je een huurcontract aan. Je tekent deze online. Bij de ondertekening van je huurcontract betaal je ook direct de eerste huur en de administratiekosten.

Je inschrijftijd vervalt!
Ontvang je een toewijzing? Dan vervalt automatisch je inschrijftijd die je hebt opgebouwd en ook je (eventuele) reisurgentie. Na het ondertekenen van je huurcontract schrijven we je (gratis) weer opnieuw in. Let op: als je de aangeboden kamer weigert vervalt je inschrijftijd ook. Je inschrijfdatum wordt de datum waarop je de kamer weigert. Denk dus goed na voordat je op een kamer reageert of een kamer weigert!

Stap 4 – Maak een afspraak voor je sleuteloverdracht

Je gaat dus binnenkort verhuizen naar je nieuwe kamer. De voorpret kan beginnen! Om de sleutel in ontvangst te nemen van je kamer, maak je een afspraak met je complexbeheerder op de dag dat je contract ingaat. Tijdens deze afspraak bekijk je samen met de complexbeheerder de kamer, je tekent de inspectielijst en ontvangt de sleutel.

Eindelijk is het zover, het wonen als student kan beginnen!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden