Loting

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Elke woensdag, om 12:00 uur, staan onze vrijkomende kamers en woningen op onze aanbodpagina. Reageren kan een week lang, tot de volgende woensdag 11:00 uur. Je mag elke week reageren op één advertentie. Daarna worden de kamers en woning verdeeld. Het loten gebeurt door een systeem. Het systeem kiest random: minder foutgevoelig en 100% eerlijk!
Je mag reageren als je student bent. Zonder geldig studiebewijs kun je niet reageren op het aanbod.

Waarom loten?
Wij willen de kans op een kamer of studentenwoning voor iedere student eerlijk maken. Toewijzingssystemen op basis van wachttijden zijn ingewikkeld en niet meer van deze tijd. Bij SSH& behoort inschrijftijd tot het verleden en heeft iedere student een even grote kans op een kamer.

Ons systeem is gratis, gemakkelijk en snel. Je kunt meteen meeloten op de dag dat je je aanmeldt. Ook zijn de kansen voor iedereen gelijk. Je hebt allemaal één lot en maakt dus evenveel kans op een kamer. We tonen ‘real time’ je kansen, zodat je jouw lot zo slim mogelijk kan inzetten.

Woon je nog niet bij SSH&?
Dan loot je in Nijmegen mee voor kamers met gedeelde faciliteiten, of woningen op Mariënbosch, Heidepark en Orion. Hier begint je wooncarrière bij SSH&. Vanuit je eerste studentenkamer kun je blijven reageren op al ons kameraanbod, maar dan mag je ook reageren op alle zelfstandige woningen (met eigen voorzieningen). Wil je in Arnhem wonen? Dan mag je naast kamers altijd op woningen reageren. Je hoeft hiervoor niet al bij SSH& te wonen.

Weet je niet zeker op welke advertenties je wel of niet mag reageren?
Geen zorgen! In de advertentie lees je terug of de kamer/woning alleen geschikt is voor huurders van SSH&, of dat alle woningzoekende studenten mogen reageren.

Samenwonen bij SSH&
Samenwonen kan bij SSH&. Je kunt je samen met je vriend of vriendin inschrijven als koppel. Met een duo-inschrijving kun je reageren op tweepersoonswoningen. In Nijmegen kun je alleen op een tweepersoonswoning reageren, als één van jullie beide al huurder is bij SSH&. In Arnhem kun je ook op tweepersoonswoningen reageren als je beide nog niet bij SSH& woont. 

Voorrang als je veel reistijd hebt
Reis je langer dan 2 uur (totale reistijd met het OV van je woonadres tot aan station Nijmegen centraal), dan heb je recht op reisurgentie. Wat betekent dat? Als woningzoekende mag je op alle kamers reageren, maar met reisurgentie heb je voorrang op de beschikbare kamers in ons complex Vossenveld (Nijmegen). In Arnhem is geen complex met reisurgentie. 

Overgangsregeling en voorrang op Sterrenbosch en Gouverneur
Woningzoekenden die al staan ingeschreven bij SSH& verliezen na 22 juli hun ‘wachttijd’, en hebben bovendien geen directe toegang meer tot studentenwoningen (als niet-huurder van SSH& kun je alleen meeloten voor een kamer).
Als je al jaren op een woning wacht, is dat natuurlijk balen! We hebben daarom een overgangsregeling getroffen voor woningzoekenden met een inschrijftijd hebben van vóór 1 oktober 2015 en nog niet bij SSH& wonen.
Zij mogen vanaf 22 juli 2020 tot 22 juli 2021 ook mee loten op woningen, in plaats van alleen kamers. Op de complexen Gouverneur en Sterrenbosch krijgen deze ‘overgangers’ voorrang op zittende huurders die op deze woningen reageren.

Vergroot je kansen!
Natuurlijk loot je straks elke week mee bij SSH&. En misschien heb je straks wel jouw ideale kamer. Maar wat nu als dit niet lukt? Wist je dat bijna 50% van de studenten een kamer ‘via via’ vindt? Bouw daarom als (toekomstig) student vooral snel aan je netwerk. Vertel iedereen dat je een kamer zoekt. Meld je aan bij Facebook-groepen, of sluit je aan bij een studentenvereniging. 

Op zoek naar informatie over onze complexen? Check onze app Ask Simon!

Ask Simon is beschikbaar voor Android en IOS. Via de push notificaties van deze app blijf je ook op de hoogte van de (onderhouds)werkzaamheden en storingen in jouw wooncomplex.

Like ons ook op Facebook & Instagram! Zo blijf je op de hoogte van het laatste SSH& nieuws en leuke acties!

Meer informatie

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden