Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Vragen hospiteeravond

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Als jij een kamer zoekt kan het voorkomen dat je moet hospiteren. Bij SSH& is dit bij bepaalde kamers het geval. Daarom bereiden wij je alvast voor op de vragen die je kan verwachten tijdens zo’n hospiteeravond.

Wat doe je in je vrije tijd?

Deze vraag gaat 100% voorbij komen. Het is namelijk voor jullie beiden goed om te weten of jullie matchen qua leefstijl. Houd jij ervan om veel dingen alleen te doen en op je kamer te zitten, terwijl de rest juist graag met elkaar op stap gaat?

Dan passen jullie niet bij elkaar en wordt samenwonen onder één dak lastig. Ook voor jou is het goed om te weten wat de rest van het huis doet in hun vrije tijd zodat jij voor jezelf kan beslissen of dit aansluit op jouw verwachtingen en wensen.

Waarom wil je bij ons wonen?

Je wil niet zomaar in deze studentenwoning komen wonen toch? Bedenk goed de reden waarom jij graag in dit huis wil wonen. Is de woning toevallig vlakbij je studie? Of zie je het helemaal zitten om met deze mensen uit te gaan en het studentenleven samen te ervaren?

Vind jij zelf dat je past in ons huis?

Het is best lastig voor je potentiële huisgenoten om te bepalen of jij bij hun groep en huis past. Jij als individu hebt daar beter zicht op als je de groep studenten leert kennen en het huis gaat bekijken, omdat jij jezelf het beste kent. Niet zo gek dat daarom de vraag komt: Vind jij zelf dat je in ons huis past?

Geef hier eerlijk antwoord op, want als jij jezelf niet in dit huis ziet wonen dan wordt je er ook niet gelukkig. Dan kan je beter verder kijken naar een plek waar jij wel helemaal op je plek bent.

Wat neem je mee aan meubels en spullen?

Misschien woon je al op jezelf en heb je al veel meubels die je mee wil nemen? Of heb je veel spullen waarvan je denkt: die moeten mee! Wees erop voorbereid dat hier niet altijd de ruimte voor is. Je moet rekening houden met meerdere mensen en meningen, dus als jij meubels wil meenemen voor de gezamenlijke ruimtes dan moet dit altijd in overleg gaan. Daarom kan je best verwachten dat deze vraag gesteld wordt.

En nog een laatste tip van ons: neem een leuk cadeautje mee zodat jij echt een goede indruk achterlaat.

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon