Verdeling kamers per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 maak je bij SSH& elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen vanaf het nieuwe studiejaar 2020/2021 op basis van loting. We leggen je graag uit waarom we ons beleid wijzigen. 

Van wachten naar loten
Wist je dat een eerstejaars gemiddeld 12 maanden wacht op een kamer bij SSH&? En dat een ouderejaarsstudent zelfs bijna 5 jaar moet wachten op een woning? En dat terwijl studenten steeds korter studeren en later op kamers gaan. Een systeem met lange wachttijden sluit dus niet langer aan bij het huidige studentenleven. Daarom gaan we het anders doen. SSH& wil een makkelijk, toegankelijk en eerlijk systeem om kamers te verdelen. We kiezen daarom vanaf 1 juli 2020 voor loting als verdeelmethode voor beschikbare kamers en woningen. 

Leuk dat loten, maar hoe werkt het?
SSH& verhuurt veel kamers (onzelfstandig), maar ook woningen (zelfstandig). In ons nieuwe verdeelsysteem maken we hierin ook onderscheid. Woon je nog niet bij SSH&? Dan loot je alleen mee voor kamers. 

We plaatsen elke week nieuw aanbod op onze website. Je mag elke week reageren op één kamer (of woning zodra je bij ons woont).

Je mag pas reageren als je student bent. Zonder geldig studiebewijs kun je niet reageren op het aanbod. Voor jou als aankomend student betekent dit dat je pas in de zomer van 2020 kan reageren, wanneer je een geldig studiebewijs hebt.

Wil je in Arnhem wonen? Dan mag je naast kamers ook altijd op woningen reageren. Je hoeft hiervoor niet al bij SSH& te wonen. We hebben in Arnhem namelijk meer woningen dan kamers, vandaar.

De kamers met voordrachtsrecht (coöptatie) verloten we niet. Daar kiezen de huis- of ganggenoten zelf een nieuwe huurder. Hier liggen dus ook kansen voor jou!

Aanmelden = gratis!
Vanaf 1 juli 2020 is inschrijven als woningzoekende gratis. Je betaalt pas als je bij ons een kamer (of woning) hebt gevonden. 

Nieuwe regels voor reisurgentie
Studenten die van ver komen, krijgen ook in het nieuwe systeem voorrang bij SSH&. Reis je langer dan 2 uur (totale reistijd met het OV van je woonadres tot aan station Nijmegen centraal), dan heb je recht op reisurgentie. Maar wat betekent dat? Als woningzoekende mag je op alle kamers reageren. De reisurgentie geeft jou daarnaast exclusief toegang tot de loting van beschikbare kamers in ons complex Vossenveld (Nijmegen). In Arnhem is geen complex met reisurgentie. 

Uitbreiding shortstay kamers
We breiden de komende tijd het aantal shortstay kamers uit. Een aantal daarvan is straks ook beschikbaar voor reguliere studenten. Op deze manier is er meer (tijdelijk) aanbod beschikbaar aan het begin van elk studiejaar. Een ideale uitkomst voor studenten die lang moeten reizen. De toewijzing vindt ook hier plaats via loting, overigens zonder specifieke voorrang voor reisurgenten. 

Vergroot je kansen!
Natuurlijk loot je straks elke week mee bij SSH&. En misschien heb je straks wel jouw ideale kamer. Maar wat nu als dit niet lukt? Wist je dat bijna 50% van de studenten een kamer ‘via via’ vindt? Bouw daarom als (toekomstig) student vooral snel aan je netwerk. Vertel iedereen dat je een kamer zoekt. Meld je aan bij Facebook-groepen, of sluit je aan bij een studentenvereniging. 

Overgangsregeling
Met deze nieuwe manier van kamers toewijzen, verlies je als woningzoekende je ‘wachttijd’ en heb je geen directe toegang meer tot woningen (als niet-huurder van SSH& kun je alleen meeloten voor een kamer). Als je al jaren op een woning wacht, is dat natuurlijk balen! We kiezen daarom voor een eenmalige overgangsregeling voor een specifieke groep woningzoekenden. 
Deze overgangsregeling is er voor woningzoekenden die langer dan 4 jaar ingeschreven staan en nog niet bij SSH& wonen. Zij mogen vanaf 1 juli 2020 tot 1 juli 2021 mee loten op woningen (in plaats van alleen kamers). Uiteraard moet je wel nog steeds student zijn. Woon je al wel bij SSH&? Dan mag je al op alle studentenwoningen (zelfstandig) reageren en heb je deze overgangsregeling dus niet nodig.

FAQ
Op onze website vind je de Frequently Asked Questions. Heb je een vraag? Kijk dan eerst hier of jouw vraag (met antwoord) er tussen staat. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan gerust.

Meer informatie

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden