Geen objecten gevonden

Uitgaan in Nijmegen

Nijmegen is een unieke stad, het is zelfs de oudste stad van Nederland. Maar dat zie je niet terug in de inwoners van de stad. Met meer dan 20.000 studenten is Nijmegen naast de oudste stad ook een echte studentenstad! Dat zorgt natuurlijk voor een bruisend nachtleven waar wij je in dit blog artikel meer over gaan vertellen.

Kroegen en cafés

Met meer dan 400 horecazaken waarvan ruim 150 bestaan uit kroegen en cafés is er elke avond genoeg te doen in Nijmegen. Elke dag van de week worden er verschillende events georganiseerd die gericht zijn op studenten. 

Doordeweeks uitgaan in Nijmegen

Ben je even helemaal klaar met school en krijg je drang om los te gaan? Dan kan je op maandag al beginnen met 2 jarenlange tradities: Meter Maandag en Bierbingo. Op dinsdag speel je een pub quiz bij Proeflokaal Beij Ons en wanneer je op woensdag nog energie hebt kun je profiteren van studenten restjes dag bij Wijncafé Pinot. Heb je de hele week braaf je huiswerk gemaakt? Dan is donderdag jouw dag om helemaal los te gaan, ook in Nijmegen is dit dé studentenavond bij uitstek.

Uitgaan in het weekend

Blijf je in het weekend in Nijmegen? Dan kan je ‘s middags al beginnen met het weekend van je leven. De vrijdagmiddagborrel is een heus begrip in Nijmegen waar door veel horecazaken op wordt ingespeeld. Op zaterdag zijn er genoeg kroegen open, maar kan je er ook voor kiezen om een van de vele concerten te bezoeken die worden georganiseerd in poppodium Doornroosje. Zondag is niet écht een feestdag, maar er zijn gelukkig genoeg barretjes en restaurants open waar je een drankje kunt doen. 

Studentenverenigingen en uitgaan in Nijmegen

Naast de studenten restjes avond op woensdag is dit vaak de avond dat studentenverenigingen hun leden voorzien van een borrel. Studie en studentenverenigingen zijn een goede plek om nieuwe studiegenoten te ontmoeten en wellicht je nieuwe drink buddy te vinden. 

Jouw studentenleven compleet met SSH&

Als je uitgaat in Nijmegen is het fijn als je vanuit de kroeg makkelijk thuis komt. SSH& is de organisatie om de ideale studentenkamer in Nijmegen te vinden. Via onze website maak je makkelijk een account aan, het enigste wat hiervoor vereist is, is een geldig studiebewijs. Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je het woningaanbod bekijken en elke woensdag na 12.00 deelnemen aan een loting. Door ons lotingssysteem maakt iedereen evenveel kans op een kamer, meer informatie over hoe het loten werkt vind je op
deze pagina.