Uitgaan Nijmegen

Studeren is soms best intensief. En soms wil je even kunnen ontspannen en lol maken. Gelukkig kun je dat allemaal doen in Nijmegen.

De (oudste) studentenstad

Nijmegen is een unieke stad, het is zelfs de oudste stad van Nederland. Maar dat zie je niet terug in de inwoners van de stad. Met meer dan 20.000 studenten is Nijmegen naast de oudste stad ook een echte studentenstad! Dat zorgt natuurlijk voor een bruisend nachtleven waar wij je in dit blog artikel meer over gaan vertellen.

Kroegen en cafés

Je vindt in Nijmegen meer dan 400 horecazaken waarvan ruim 150 kroegen en cafés zijn. Met zoveel verschillende zaken is er voor iedereen wel een kroeg of café die bij hem of haar past. Omdat Nijmegen een echte studentenstad is richten veel horecazaken zich dan ook op studenten. Bijna elke dag van de week worden er verschillende events georganiseerd speciaal voor studenten.

Doordeweeks uitgaan in Nijmegen

Ben je even helemaal klaar met school en krijg je drang om los te gaan? Dan kan je op maandag al beginnen met 2 jarenlange tradities: Meter Maandag en Bierbingo. Op dinsdag speel je een pub quiz bij Proeflokaal Beij Ons en wanneer je op woensdag nog energie hebt kun je profiteren van studenten restjes dag bij Wijncafé Pinot. Heb je de hele week braaf je huiswerk gemaakt? Dan is donderdag jouw dag om helemaal los te gaan, ook in Nijmegen is dit dé studentenavond bij uitstek.

Uitgaan in het weekend

Blijf je in het weekend in Nijmegen? Dan kan je ‘s middags al beginnen met het weekend van je leven. De vrijdagmiddagborrel is een heus begrip in Nijmegen waar door veel horecazaken op wordt ingespeeld. Op zaterdag zijn er genoeg kroegen open, maar kan je er ook voor kiezen om een van de vele concerten te bezoeken die worden georganiseerd in poppodium Doornroosje. Zondag is niet écht een feestdag, maar er zijn gelukkig genoeg barretjes en restaurants open waar je een drankje kunt doen. 

Studentenverenigingen en uitgaan in Nijmegen

Naast de studenten restjes avond op woensdag is dit vaak de avond dat studentenverenigingen hun leden voorzien van een borrel. Studie en studentenverenigingen zijn een goede plek om nieuwe studiegenoten te ontmoeten en wellicht je nieuwe drink buddy te vinden. 

Jouw studentenleven compleet met SSH&

Om volop te genieten van het uitgaansleven in  Nijmegen wil je niet de hele tijd heen en weer reizen. Hoe lekker zou het zijn als je je eigen kamer hebt in Nijmegen? Bij SSH& kun je elke woensdag om 12:00 uur reageren op een studenten- kamer of woning die beschikbaar is. Het reageren kan tot de woensdag erop tot 11:00 uur. Dan wordt er door een systeem bepaald wie de kamer krijgt. Dit gebeurt volledig automatisch en willekeurig, wel zo eerlijk.

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon