Studentenverenigingen Nijmegen

Nijmegen dé studentenstad

Nijmegen is een echte studentenstad. Met meer dan 20.000 inwonende studenten is er altijd wat te doen. Nijmegen is rijk aan studie, studenten en cultuur verenigingen waar jij als student lid van kunt worden. Om alle verenigingen in kaart te brengen hebben wij een overzicht gemaakt van alle studentenverenigingen in Nijmegen. 

Sport

Op de campus van de Radboud Universiteit is een eigen sportcentrum waar vrijwel alle takken van sport beoefend kunnen worden. Er zijn ongeveer dertig studentenverenigingen voor sporten van atletiek, bergsport, karate, voetbal en surfen tot zeilen en zwemmen.

Gezelligheid

Graag op pad voor de gezelligheid? Dan is een gezelligheidsvereniging wellicht iets voor jou. In Nijmegen zijn er vijf gezelligheidsverenigingen: roeivereniging Phocas, zeilvereniging De Loefbijter, Ovum Novum, Carolus Magnus en Karpe Noktem.

Studie

De meeste opleidingen hebben een studievereniging. Lid worden van je studievereniging is een leuke en goede manier om je studie kennis te verdiepen en verbreden. Tevens is het ook een makkelijke manier om studiegenoten te leren kennen. Kleine tip: wanneer je lid bent van een studievereniging krijg je korting op je boeken! 

Cultuur

Uit jij je energie in toneelspelen, cabaretteksten schrijven, films maken of door in een orkest te spelen? Dan is een culturele vereniging echt wat voor jou. Met meer dan 15 culturele verenigingen moet jouw culturele uitstraling helemaal goed komen tijdens je studententijd in Nijmegen

Levensbeschouwelijke verenigingen

Nijmegen heeft diverse verenigingen met meer dan 500 leden van verschillende geloofsovertuigingen. Waar gezelligheid, invulling geven aan je geloofsovertuiging, activiteiten organiseren en het maken van vrienden centraal staan.

Internationaal

Lijkt het jou leuk om op internationaal niveau actief te zijn in de studentenwereld? Dan is een van de diverse internationale studentenverenigingen in Nijmegen waar jij thuishoort. Je kunt van alles doen: van het opvangen van internationale studenten tot het volgen van taalcursussen en internationale congressen.

Meer informatie over studie & studentenverenigingen vind je op de website van de Radboud Universiteit

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon