Contact
Nederlands
Taal / Language
Choose your language

Studentenleven Nijmegen

Studentenleven in Nijmegen

Nijmegen is een echte universiteitsstad. De stad telt ongeveer 45.000 studenten waarvan er meer dan 20.000 in Nijmegen wonen. Met zoveel studenten is er overdag en ‘s nachts altijd wat te beleven in het mooie Nijmegen!

Ontmoet nieuwe studenten

Door het rijke uitgaansleven en de vele studentenverenigingen ontmoet je gemakkelijk andere studenten buiten je studie. Bekijk voor meer informatie over alle studentenverenigingen onze blogpost over de studentenverenigingen in Nijmegen. Ook als je meer betrokken wilt zijn bij je studie kan je kijken naar de studieverenigingen die bij je opleiding horen.

Studentenleven overdag

Veel studenten zijn overdag druk met hun opleiding en maken zich klaar voor de avond. Op een warme zomerdag kan je even je hoofd legen in een van de mooie parken die de stad kent of pak je de fiets naar het strandje van de waal. Je kan goed shoppen in het oudste stadscentrum van Nederland waar je omringd bent met prachtige panden. Als je het centrum van Nijmegen inmiddels uit je hoofd kent kan je gemakkelijk de trein naar Arnhem nemen om daar de stad te verkennen.

Het nachtleven in Nijmegen

Nijmegen is rijk aan kroegen en cafeetjes die dol zijn op studenten. De stad telt ruim 150 uitgaansgelegenheden die verspreid over de week verschillende avonden organiseren als biermeter maandag, studenten restje dag bij een wijnproeverij, bierbingo of een pub quiz.

Studentenleven Nijmegen bij SSH&

SSH& is de partij om een kamer te vinden die jouw studentenleven in Nijmegen helemaal afmaakt. Maar hoe werkt het verkrijgen van een Kamer in Nijmegen bij SSH&? Wij maken gebruik van een lotingssysteem waardoor iedereen een gelijke kans heeft op dezelfde kamer. Je schrijft je gemakkelijk is via onze website, het enigste wat je nodig hebt is een geldig studiebewijs en je kan het woningaanbod bekijken. Elke woensdag na 12:00 heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een nieuwe loting. 

Meer informatie over ons lotingsysteem vind je op deze pagina.

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon