Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Studentenkamer inrichten tips

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Eindelijk is het zo ver, je hebt een kamer en het is nu tijd voor het leukste gedeelte van dit proces: het inrichten! Tijd om Marktplaats af te struinen voor de beste koopjes en om een trip in te plannen naar de Ikea. En het leukste: Jij mag alles bepalen wat je koopt!

Koop tweedehands

Het is tegenwoordig weer helemaal hip: tweedehands pareltjes aan de haak slaan. Het is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je nieuwe meubels koopt, en als je goed zoekt kom je vaak de leukste dingen tegen die er nog als nieuw uitzien! Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats. Kijk je liever in fysieke winkels? Er zijn genoeg kringloopwinkels in Nederland dus er zit er vast ook eentje bij jou in de buurt!

Maak gebruik van de hoogtes in je kamer

Studentenkamers zijn over het algemeen niet heel ruim. Zet daarom niet alleen meubels neer op de grond, maar werk ook de hoogtes in. Op deze manier benut je optimaal de ruimte die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kast, of misschien zelfs een hoogslaper. Ook je muren kan je goed benutten. Kies voor een wandkast of planken aan de muur waar jij je spullen in kwijt kan, dat scheelt weer ruimte.

Zorg dat alles bij elkaar past

Pas ervoor op dat je meubels koopt die niet bij elkaar passen. Dit zorgt er namelijk voor dat je kamer heel druk en vol oogt, en dat is niet wat je wil bij een kleine studentenkamer. Om dit te voorkomen kan je voordat je aan de slag gaat met meubels kopen een moodboard maken.

Bepaal als eerst voor welke kleurencombinatie je wil gaan. Wat past goed bij elkaar? Als kleuren op elkaar zijn afgestemd lijkt je ruimte direct een stuk groter. Kies ook altijd voor minstens een lichte en rustige kleur, ook hierdoor lijkt je kamer groter. Kies meubels aan de hand van deze kleuren en dan heb jij straks de mooiste kamer.

Neem het inrichten van je kamer serieus, je kan je geld namelijk maar één keer uitgeven. Maar vergeet ook niet te genieten, want zelf je kamer inrichten is hartstikke leuk!

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon