Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Op kamers wonen tips

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Huishouden en koken

Wat fijn! Je hebt een plek voor jezelf gevonden. Wij geven je tips over wat je moet weten als je op kamers woont. Laten we hierbij beginnen met de praktische zaken. Het is misschien niet het leukste onderdeel, maar wel belangrijk. Namelijk: het huishouden. Want ja, nu je op jezelf woont hoort dit er ook bij. Wij hebben de belangrijkste taken voor je op een rijtje gezet.

  • Stofzuigen
  • Boodschappen doen
  • Kamer opruimen
  • Schoonmaken
  • Vuilnis wegbrengen

Dit zijn de belangrijkste elementen die elke week weer terug komen. Als tip kunnen wij meegeven: Maak hier een wekelijkse checklist van. Zo vergeet je niks en houd je jouw kamer netjes. En hoe fijn is het als je weer een taak kan afvinken? Nog iets wat dagelijks terugkomt in het huishouden is koken. Misschien deed je dit al toen je nog thuis woonde of is dit totaal nieuw voor je, maar je komt er niet onderuit. Een goede tip is: kook voorruit en hergebruik. Kook grotere porties, vries het eten in en eet deze later in de week op. Zo zorg je ervoor dat je niet elke dag hoeft te koken en dat je geen restjes weg gooit.

Studeerplek

Naast het huishouden ben je natuurlijk ook volop bezig met studeren. Een goede studeerplek in jouw kamer is daarom essentieel. Investeer in een goede bureaustoel, want of je wil of niet: Je gaat hier vaak op moeten zitten studeren. Mocht je denken: Ik heb behoefte om eens ergens anders te gaan studeren? Dan zit je bij ons goed. Nijmegen en Arnhem hebben namelijk beide veel plekken waar jij hard kan leren voor je volgende tentamen. Ga bijvoorbeeld naar bibliotheek Rozet in Arnhem of naar de Universiteitsbibliotheek in Nijmegen.

Budgettips

Op kamers gaan kan duur uitvallen. Om jou te helpen zetten wij de beste budgettips voor je op een rijtje.

  • Spaar! Klinkt voordehand liggend maar het is wel een goede tip. Als je op kamers woont kunnen er altijd onvoorziene kosten bij komen, bijvoorbeeld als er iets stuk gaat. Door te sparen heb jij vast een buffer om dit snel op te lossen
  • Check of je huurtoeslag krijgt. Dit kan enorm schelen in de maandelijkse huurkosten
  • Houd bij hoeveel je uitgeeft aan dagelijkse kosten zoals boodschappen. Zo kan je overzichtelijk zien hoeveel je daarnaast over houd om te sparen of leuke dingen van te doen.

Het belangrijkste: Genieten van het studentenleven

En dan nu het leukste gedeelte van op kamers gaan: genieten van het studentenleven! En laten Arnhem en Nijmegen nou geweldige steden daarvoor te zijn. Beide barsten van de leuke terrassen en clubs waar jij je kan vermaken. Studeren is de tijd van je leven, dus onze laatste tip: geniet!

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon