Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Op kamers gaan

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Op kamers gaan

Op kamers gaan is een hele opgave. Je moet rekening houden met een hele hoop zaken én voor het eerst in je leven voor jezelf zorgen. Wij geven je een aantal tips om op kamers gaan een opgave te maken waar jij de oplossing voor kent.

Een kamer vinden

SSH& maakt het makkelijk voor jou. Wij beschikken namelijk over ruim 7.000 wooneenheden. Via ons lotingsysteem maak jij elke week kans op een kamer of woning. Schrijf je gratis in, maak een profiel aan en de zoektocht kan beginnen. Elke woensdagmiddag wordt ons woningaanbod vernieuwd in Arnhem of Nijmegen en kan jij direct reageren op één van deze kamers.

Bepaal je budget

Wanneer je als student op jezelf gaat wonen komt er meer bij kijken dan alleen de maandelijkse huurkosten. Voordat je de stap maakt is het goed om je hier bewust van te worden. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, heb je nog geen meubels. SSH& biedt ongemeubileerde kamers aan, je moet er rekening mee houden dat je nog meubels moet kopen.

Daarnaast komen er ook maandelijkse kosten bij kijken. Denk hierbij aan:

  • Boodschappen
  • Inboedelverzekering

Maar je wil natuurlijk ook optimaal genieten van het studentenleven, dus waar je rekening mee moet houden zijn de kosten die je in je vrije tijd maakt. Vergeet niet om een spaarpotje bij te houden voor onverwachte kosten, zoals een wasmachine die stuk gaat.

Soms moet je hospiteren

Bij een aantal studentenwoningen kan het zijn dat je moet hospiteren. Zodra er dan een kamer vrijkomt in het studentenhuis wordt er een hospiteeravond ingepland door de bewoners. Hier krijg je het huis te zien, worden er vragen gesteld en maak je kennis met misschien wel je nieuwe huisgenoten. Zo’n avond klinkt spannend, maar je kan je er goed op voorbereiden. Bedenk van te voren al antwoorden op vragen als: waarom zouden wij jou kiezen? Wat zijn je hobby’s? Zo’n avond is ook belangrijk voor jou, want pas jij wel bij dit studentenhuis? Zie jij jezelf hier wonen? De belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven is: blijf vooral jezelf.

Ga inrichten!

Je hebt een kamer gevonden, gefeliciteerd! Maar hoe richt je een studentenkamer zo functioneel mogelijk in? Een bed, kledingkast en studeerplek zijn van belang, maar bedenk ook welke elementen jij sowieso in je kamer wil hebben. Een tip die wij kunnen meegeven: Kies voor meubels met veel opberg ruimte. Een kamer gaat nog kleiner voelen als het vol staat met rommel, dus berg dit zoveel mogelijk op. Denk hierbij aan een bed met lades eronder, of een opbergbank.

Nodig je vrienden uit voor een housewarming!

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon