Op kamers gaan

Op kamers gaan

Op kamers gaan is een hele opgave. Je moet rekening houden met een hele hoop zaken én voor het eerst in je leven voor jezelf zorgen. Wij geven je een aantal tips om op kamers gaan een opgave te maken waar jij de oplossing voor kent.

Een kamer vinden

SSH& maakt het makkelijk voor jou. Wij beschikken namelijk over ruim 7.300 wooneenheden. Via ons lotingsysteem maak jij elke week kans op een kamer of woning. Schrijf je gratis in, maak een profiel aan en de zoektocht kan beginnen. Elke woensdagmiddag wordt ons woningaanbod vernieuwd in Arnhem of Nijmegen en kan jij direct reageren op één van deze kamers.

Bepaal je budget

Wanneer je als student op jezelf gaat wonen komt er meer bij kijken dan alleen de maandelijkse huurkosten. Voordat je de stap maakt is het goed om je hier bewust van te worden. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, heb je nog geen meubels. SSH& biedt ongemeubileerde kamers aan, je moet er rekening mee houden dat je nog meubels moet kopen.

Daarnaast komen er ook maandelijkse kosten bij kijken. Denk hierbij aan:

  • Boodschappen
  • Inboedelverzekering

Maar je wil natuurlijk ook optimaal genieten van het studentenleven, dus waar je rekening mee moet houden zijn de kosten die je in je vrije tijd maakt. Vergeet niet om een spaarpotje bij te houden voor onverwachte kosten, zoals een wasmachine die stuk gaat.

Soms moet je hospiteren

Bij een aantal studentenwoningen kan het zijn dat je moet hospiteren. Zodra er dan een kamer vrijkomt in het studentenhuis wordt er een hospiteeravond ingepland door de bewoners. Hier krijg je het huis te zien, worden er vragen gesteld en maak je kennis met misschien wel je nieuwe huisgenoten. Zo’n avond klinkt spannend, maar je kan je er goed op voorbereiden. Bedenk van te voren al antwoorden op vragen als: waarom zouden wij jou kiezen? Wat zijn je hobby’s? Zo’n avond is ook belangrijk voor jou, want pas jij wel bij dit studentenhuis? Zie jij jezelf hier wonen? De belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven is: blijf vooral jezelf.

Ga inrichten!

Je hebt een kamer gevonden, gefeliciteerd! Maar hoe richt je een studentenkamer zo functioneel mogelijk in? Een bed, kledingkast en studeerplek zijn van belang, maar bedenk ook welke elementen jij sowieso in je kamer wil hebben. Een tip die wij kunnen meegeven: Kies voor meubels met veel opberg ruimte. Een kamer gaat nog kleiner voelen als het vol staat met rommel, dus berg dit zoveel mogelijk op. Denk hierbij aan een bed met lades eronder, of een opbergbank.

Nodig je vrienden uit voor een housewarming!

Inschrijven