Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Op jezelf wonen checklist

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Eindelijk, je gaat op jezelf wonen! Maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen voordat je deze stap gaat maken? Er komt meer bij kijken dan je denkt. Het is natuurlijk leuk om al over de inrichting na te denken, maar hoe richt je jouw nieuwe kamer nou zo praktisch mogelijk in?

Checklist

Wat is er allemaal nodig als je op jezelf gaat wonen. Een woning heb je al gevonden, dus dat is al gelukt. Wij hebben een checklist gemaakt met wat je allemaal moet regelen voordat je op jezelf gaat wonen.

  1. Meubels voor in je huis. Zo leuk dat je je nieuwe plek helemaal kan inrichten zoals jij het mooi vindt. Nieuwe meubels kunnen duur zijn. Neem eens een kijkje op marktplaats, daar vind je de beste dingen voor een goede prijs. Bedenk van te voren welke meubels je echt nodig hebt, en laat bijzaken eerst achterwege.
  2. Spullen voor in je huis, want je hebt niet alleen meubels nodig maar ook een hoop andere dingen. Maak voor jezelf een lijst met wat je allemaal nog nodig hebt. Denk aan pannen, servies, onderzetters,  kortom alles voor in de keuken. Maar ook huishoudelijke producten zoals een schoonmaakspullen .
  3. Gas, water en licht. Heb je je al verdiept hoe dit zit in je nieuwe woning? Bij bijna alle woningen bij SSH& is dit al geregeld. Is dit niet het geval dan moet je op zoek naar een energiemaatschappij. Via vergelijkingssites kan je kijken welke energiemaatschappij de beste keuze is voor jou.
  4. Regel je verzekering. Spannend, opeens moet je dit zelf regelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen nu, en dus ook wanneer dit gestolen wordt of wanneer het stuk gaat. Zorg ervoor dat je een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering afsluit.
  5. Laat weten dat je verhuist. Misschien ga je zelfs in een andere gemeente wonen. Dan moet je je inschrijven bij de nieuwe gemeente. Ook is het handig om bij bedrijven waar je vaak post van krijgt je nieuwe adres door te geven.
  6. Internet provider. Want ja, we kunnen eigenlijk niet meer zonder internet hè? Zorg daarom dat je tijdig op zoek gaat naar een provider in de buurt. In de meeste gevallen is dit al geregeld, maar dit is niet altijd het geval.
  7. En als laatste: ga genieten. Op kamers gaan is spannend, maar ook een hele leuke tijd van je leven. Nodig vrienden uit, houd een housewarming en geniet van je nieuwe plek!
Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon