Op jezelf wonen checklist

Eindelijk, je gaat op jezelf wonen! Maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen voordat je deze stap gaat maken? Er komt meer bij kijken dan je denkt. Het is natuurlijk leuk om al over de inrichting na te denken, maar hoe richt je jouw nieuwe kamer nou zo praktisch mogelijk in?

Checklist

Wat is er allemaal nodig als je op jezelf gaat wonen. Een woning heb je al gevonden, dus dat is al gelukt. Wij hebben een checklist gemaakt met wat je allemaal moet regelen voordat je op jezelf gaat wonen.

  1. Meubels voor in je huis. Zo leuk dat je je nieuwe plek helemaal kan inrichten zoals jij het mooi vindt. Nieuwe meubels kunnen duur zijn. Neem eens een kijkje op marktplaats, daar vind je de beste dingen voor een goede prijs. Bedenk van te voren welke meubels je echt nodig hebt, en laat bijzaken eerst achterwege.
  2. Spullen voor in je huis, want je hebt niet alleen meubels nodig maar ook een hoop andere dingen. Maak voor jezelf een lijst met wat je allemaal nog nodig hebt. Denk aan pannen, servies, onderzetters,  kortom alles voor in de keuken. Maar ook huishoudelijke producten zoals een schoonmaakspullen .
  3. Gas, water en licht. Heb je je al verdiept hoe dit zit in je nieuwe woning? Bij bijna alle woningen bij SSH& is dit al geregeld. Is dit niet het geval dan moet je op zoek naar een energiemaatschappij. Via vergelijkingssites kan je kijken welke energiemaatschappij de beste keuze is voor jou.
  4. Regel je verzekering. Spannend, opeens moet je dit zelf regelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen nu, en dus ook wanneer dit gestolen wordt of wanneer het stuk gaat. Zorg ervoor dat je een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering afsluit.
  5. Laat weten dat je verhuist. Misschien ga je zelfs in een andere gemeente wonen. Dan moet je je inschrijven bij de nieuwe gemeente. Ook is het handig om bij bedrijven waar je vaak post van krijgt je nieuwe adres door te geven.
  6. Internet provider. Want ja, we kunnen eigenlijk niet meer zonder internet hè? Zorg daarom dat je tijdig op zoek gaat naar een provider in de buurt. In de meeste gevallen is dit al geregeld, maar dit is niet altijd het geval.
  7. En als laatste: ga genieten. Op kamers gaan is spannend, maar ook een hele leuke tijd van je leven. Nodig vrienden uit, houd een housewarming en geniet van je nieuwe plek!
Inschrijven