Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

Huurtoeslag studentenkamer

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Wat is huurtoeslag?

Leuk weetje: als je in een huurhuis woont kan je soms een toeslag krijgen op je huur. Het is letterlijk een bijdrage op je huurkosten. De overheid doet dit omdat sommige huurders veel huur betalen in verhouding tot hun inkomen. Dit klinkt natuurlijk heel goed maar je hebt niet altijd recht op huurtoeslag op je studentenkamer. Dit is namelijk afhankelijk van bepaalde factoren.

Wanneer heb je recht op huurtoeslag?

Als je een zelfstandige kamer huurt kan je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Voor een onzelfstandige kamer, zoals een kamer in een studentenhuis, kan je alleen huurtoeslag krijgen als het een aangewezen kamer is. Bijna alle SSH& kamers zijn aangewezen voor huurtoeslag. Uitgesloten hiervan zijn: een aantal stadspanden, Talia, Dominicanenstraat, onzelfstandige kamers Mariënbosch en Rijnkade in Arnhem en alle Short Stay kamers.

Je hebt hiernaast nog een aantal voorwaardes waar je aan moet voldoen om recht te hebben op huurtoeslag.

  • Je bent ouder dan 18 jaar en hebt de Nederlandse nationaliteit of geldige verblijfsvergunning
  • De rekenhuur (kale huur, elektra algemeen, schoonmaakkosten en complexbeheerderkosten) is hoger dan € 237,62. Per kostensoort geldt een maximum van € 12,-. Is de rekenhuur hoger dan € 442,46 (2022) dan kom je pas vanaf 23 jaar in aanmerking
  • Je inkomen niet hoger is dan € 24.075,- (je woont alleen). Het gezamenlijke inkomen niet meer is dan € 32.675,- (je woont samen)
  • Je vermogen niet hoger is dan € 31.747,- (je woont alleen). Het gezamenlijke vermogen niet meer is dan € 63.494,- (je woont samen).

Hoe vraag je huurtoeslag aan?

Huurtoeslag krijg je niet vanzelf, maar dit kan je heel makkelijk zelf aanvragen via “mijn toeslagen”. Je moet hier wel even serieus de tijd voor nemen. Je hebt hiervoor je DigiD nodig, en je moet bepaalde gegevens bij de hand hebben zoals je inkomen en je huur.

 

Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon