Een aantal tips als je gaat verhuizen

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Eindelijk, je hebt een kamer gevonden. Pak de verhuisdozen maar van zolder en laat het verhuizen beginnen! Maar wat moet je eigenlijk nog meer regelen als je gaat verhuizen?

Wat moet je doen als je gaat verhuizen?

Je gaat verhuizen, dus je krijgt een nieuw adres. Hiervoor moet je een aantal dingen regelen:

  • Schrijf je in bij je nieuwe gemeente
  • Bekijk naar welke nieuwe tandarts en huisarts je wil en schrijf je in.
  • Geef je verhuizing door aan instanties. Denk aan je school, de bank maar ook online shops waar je vaak bestelt.
  • Loop eens een rondje door je nieuwe buurt. Bekijk wat voor mensen er wonen en welke leuke winkeltjes en café’s er zijn.
  • Het belangrijkste: Organiseer een housewarming voor al je vrienden en familie. Dan is je nieuwe huis pas echt je thuis!

Hoe schrijf je je in bij een nieuwe gemeente?

De gemeente moet op de hoogte zijn van jouw adres. Als je gaat verhuizen schrijf je je in op je nieuwe adres. Je wordt dan automatisch uitgeschreven bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Doe dit op tijd, 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen van te voren. Inschrijven doe je online, dit kan via de website van de gemeente waar je gaat wonen. Dit doe je met je DigiD. Mocht het online niet lukken om je verhuizing door te geven dan heb je ook de mogelijkheid om een afspraak te maken bij je gemeente.

Welke verzekeringen moet je afsluiten?

Voordat je eindelijk lekker op kamers kan moeten de verzekeringen ook geregeld worden. Dit klinkt best spannend hè, je eigen verzekering afsluiten. Welke verzekeringen moet je eigenlijk afsluiten als je op kamers gaat? Je kan je nieuwe kamer inrichten precies zoals jij het wil, maar het is wel slim om jouw spullen in je kamer te verzekeren! Dit doe je met de inboedelverzekering. Stel er breekt bijvoorbeeld brand uit, dan zijn jouw spullen in ieder geval verzekerd. Daarnaast heb je voor je kamer een opstalverzekering nodig, dit vergoedt de schade aan het huis zelf. Bij SSH& is deze verzekering al geregeld, dus dat hoef jij niet meer te doen.

Wij zijn ervan verzekerd dat jij er nu klaar voor bent om te gaan verhuizen!

Inschrijven