Contact
Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Nederlands
English

De beste meubels voor studentenkamers

Hoe werkt het?

Bij SSH& maak je elke week kans op een kamer! We verdelen de kamers en woningen op basis van loting.

Lees verder
Inschrijven bij SSH&

Zoek je een kamer in Arnhem of Nijmegen? Bij SSH& verdelen we onze kamers en woningen via loting. Je maakt dus elke week kans! Maak snel je gratis profiel aan op onze website. Met een ingevuld profiel en een geldig studiebewijs kun je direct mee loten voor de beschikbare kamers. Kijk wel even of je tot doelgroep behoort.

Lees verder
Vind je kamer

Wekelijks komen er kamers beschikbaar op onze website. Houd het goed in de gaten. Schrijf je in om direct te kunnen reageren op ons aanbod. 

Bekijk ons aanbod
Teken je contract

Zodra we je studiebewijs goedgekeurd hebben, zetten we het contract (digitaal) voor je klaar om te ondertekenen. Je ontvangt een e-mail met informatie. Hierin lees je ook hoe je voor het eerst inlogt in ‘Mijn SSH&- ik huur. Via Mijn SSH&- Ik huur teken je vervolgens je contract. 

Lees verder
Geniet van het studentenleven

Je gaat studeren in Nijmegen, dus natuurlijk wil je hierheen verhuizen. Dat begrijpen we maar al te goed, want Nijmegen heeft je veel te bieden. Nijmegen barst van de gezellige kroegen, leuke eetgelegenheden en culturele initiatieven. Voor de betere muziek ga je naar poppodium Doornroosje. De nieuwste art house producties zie je in filmhuis LUX . Ben je een natuurliefhebber? Ook geen probleem: binnen enkele minuten sta je in de Ooijpolder.

Lees verder

Helaas is het zo dat studentenkamers niet zo groot zijn, je moet je kamer dus op een slimme manier inrichten. Het is verleidelijk om naar de Ikea te gaan en de mooiste meubels mee te nemen, maar bedenk dat je meubels nodig hebt die ideaal zijn voor jouw studentenkamer. Er zijn veel handige meubels op de markt die jou daarbij kunnen helpen.

Kasten zijn essentieel

Je wil zo min mogelijk rondslingerende spullen, maar dat is best lastig in een kleine kamer met weinig opbergruimte. Werk daarom veel met kastruimte in je kamer. Kies voor hoge kasten, zo heb je nog meer opbergruimte de hoogte in. Hier kan je je spullen kwijt die je minder vaak gebruikt, zoals je winterdekbed als het zomer is.

Om ruimte te besparen kan je het beste kiezen voor open kasten, want wanneer een kast openslaande deuren heeft neemt dit weer ruimte in beslag als je de kast open doet. Tegenwoordig zie je veel open kasten in studentenkamers, deze zijn ideaal om als een scheiding in je kamer neer te zetten. Zo deel je je kamer op en heb je als het ware je eigen “slaapkamer” en “woonkamer”, maar oogt het toch ruimtelijk. En het beste: je kan hier je spullen in kwijt!

Kies voor een bed met meer functies

Een bed heb je sowieso nodig, maar er bestaan veel bedden die multifunctioneel zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een bed met lades eronder, hier kan je veel spullen in kwijt! Wat ook slim is, is een slaapbank. Overdag heb je dan een bank waar jij heerlijk Netflix op kan kijken of lekker kan chillen met vrienden, en als je gaat slapen tover je hem gewoon om tot een bed. Ideaal om ruimte te besparen dus.

Kast en tafel in één!

Niet alleen een bed kan multifunctioneel zijn, je hebt ook tafels die dit kunnen. Zoek maar eens op: kast en tafel in één. Dit zijn kasten die je tegen de muur aan zet en een uitklaptafel hebben. Heb je je tafel niet nodig? Dan klap je hem in en heb jij veel ruimte over in je kamer. Maar toch heb je hierdoor wel weer extra kastruimte. Daarnaast kan je deze klaptafel als zowel een bureau als eettafel gebruiken, nog handiger dus!

Er zijn veel slimme meubels die jou kunnen helpen met het inrichten van je kamer. Nog een tip: kijk ook eens bij je medestudenten hoe zij hun kamer hebben ingericht en waar hun meubels vandaan komen. Zij hebben ten slotte dezelfde keuzes moeten maken als jij.

Inschrijven
Zo werkt het?
Wat is er te huur? Inschrijven Hoe vind ik mijn kamer? Welke complexen zijn er? Yes. Ik mag erin!
Direct naar
Facebook Instagram Ask Simon