Geen objecten gevonden

Alle informatie over jouw complex met 1 druk op de knop!  

Waar ligt het complex?

Het complex Helix ligt in de wijk Presikhaaf. Dit complex opende haar deuren in 2017. Deze 18 verdieping tellende toren, voormalige toren van Rijkswaterstaat, verbouwden wij tot een studentencomplex. Helix ligt op een steenworp afstand van winkelcentrum Presikhaaf en daarmee ook van de HAN-campus en het station. In 10 minuutjes fiets je naar het centrum van Arnhem. 

Het complex is het toppunt van duurzaamheid en comfort. Helix heeft energielabel A+. Er is stadsverwarming aanwezig, op het dak een maximum aan zonnepanelen.

Wat voor kamers zijn er?

In totaal zijn er 294 wooneenheden, waarvan 144 zelfstandige eenpersoons appartementen voor reguliere studenten. Alle appartementen hebben een eigen keuken en eigen badkamer. De afmeting ligt tussen de 20 en 26 m2. En natuurlijk is het uitzicht op elke verdieping nét weer even anders.

Ook zijn er kamers, waarbij je de badkamer en het toilet met acht ganggenoten deelt. In deze 150 onzelfstandige eenpersoons kamers wonen internationale studenten van de HAN.

Benieuwd naar de inrichting? Bekijk ons filmpje! 

Welke extra’s zijn er?

De zelfstandige kamers liggen op verdieping 10 t/m 18 (wees gerust, er zijn liften!). Zelfstandig wil zeggen dat iedere kamer een eigen keuken, badkamer én toilet heeft. Op iedere verdieping is een wasmachine en wasdroger aanwezig, waar je gezamenlijk gebruik van maakt. Op de begane grond is een grote fietsenstalling aanwezig. Op de eerste verdieping heb je ook nog een eigen berging. Je kunt je auto gratis parkeren.

De kamers zijn voorzien van glasvezelbehang op de muren en pvc op de vloer. We hangen bovendien een gordijnroede op zodat je makkelijk je eigen gordijnen op kunt hangen. De keuken is uitgerust met een elektrische kookplaat (4 pits), afzuigkap en koelkast (met diepvrieslade). Er is ook ruimte om zelf een magnetron, diepvries of afwasmachine te plaatsen. In de badkamer is een douche aanwezig (ook een gordijnrails), een wastafel met plankje en het toilet. Bovendien heb je op je kamer je eigen intercomsysteem. En ja, er is een onmisbare internet- en tv-aansluiting. De ramen hebben een draaikiep-systeem.

Wil je weten wat wel en niet mag aanpassen in jouw appartement? Check de kluswijzer in ASK SIMON!

Is er een lift?

Ja, er zijn twee liften

Ik heb een auto, kan ik deze parkeren?

Ja, je kunt je auto gratis parkeren bij het complex.

Wat betaal ik voor een kamer?

De zelfstandige kamers in Helix hebben allemaal dezelfde huurprijs. De kale huur is € 398,-. Daar komen de servicekosten nog bij, voor onder anderen gas, water, elektra en natuurlijk internet. De servicekosten zijn € 105,25. De totale huurprijs is daarmee € 503,25. Huurtoeslag aanvragen is mogelijk vanaf 18 jaar. Maak je een proefberekening, vul dan bij servicekosten € 15,- in. Voldoe je aan de voorwaarden voor huurtoeslag? Dan kom je uit op een netto maandlast van ongeveer € 315,-. En dat voor zo'n uitzicht...

Swap fiets

Uniek in Arnhem als je een kamer in Helix huurt, is dat je een Swapfiets kunt huren. Dit kan alleen in Helix! Kijk maar eens op swapfiets.com.

Beheerder

Naast complexbeheerders, kom je op je complex ook klantbeheerders tegen. De klantbeheerders zijn jouw eerste aanspreekpunt en werken met je samen aan een goed leef- en woonklimaat op je complex. Ook zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat je betrokken wordt bij projecten of andere zaken die op je complex spelen. De complexbeheerders houden zich bezig met het dagelijks onderhoud op de complexen en zijn het aanspreekpunt voor bedrijven waarmee we samenwerken. Doordat de beheerders nauw met elkaar samenwerken, zijn ze je nog beter van dienst. Wie de klant- en complexbeheerders van je complex zijn, lees je op de pagina over de clusterkantoren. Spreek ze gerust aan als je vragen hebt of iets met ze wilt bespreken!

Algemeen

  • Plaats Arnhem
  • Complexnaam Helix

Voorzieningen

  • Fietsenberging Ja
  • Lift Ja
  • Parkeerplaats Ja

Bouw

  • Type woning Zowel zelfstandig als onzelfstandig

Contactpersonen

Locatie op kaart